2013. február 2., szombat

Interjú egy országos bajnokkal


Budai Attila

 Nemrégiben beszélgettem Budai Attilával, iskolánk egyik diákjával, aki elmesélte, hogy a közelmúltban nagy sikereket ért el a súlyemelésben. Ez egy olyan fiatal versenyzőtől, mint ő, hatalmas teljesítmény.

Attila 2012. december 7-8-án Tatabányán, az Utánpótlás Országos Bajnokságon, a 69 kg-os súlycsoportban, 8 induló közül 8 új országos csúccsal és egyéni csúccsal 1. helyezést ért el, illetve 2012. december 14-15-én Azerbajdzsánban, a Baku IWF Grand Prix 69 kg-os súlycsoportjában, a B csoportban 3. helyezett lett. E sikerek eléréséhez rengeteg idő, energia és elhivatottság szükséges. Ezek ebben a kivételes fiatalemberben mind hiánytalanul megtalálhatók.

7 éves korában kezdte el ezt a sportágat űzni. Hetente 6 edzésen vesz részt, melyek mellett még a tanulásra is tud időt szakítani. Más hobbija nincs, elmondása szerint ez a sportág tökéletesen kielégíti minden igényét. A versenyekre egész évben, megállás nélkül készül. Ez a sportág igen veszélyes, a versenyzők gyakran szenvednek izomszakadást vagy kapnak  sérvet, de neki eddig szerencsére semmilyen komolyabb balesete nem volt. Egy-egy verseny előtt gyakran kell diétáznia is, ugyanis ha csak 1-2 kg-mal több a kelleténél, akkor átkerül egy másik súlycsoportba. Egy szó, mint száz, ez egy igen nehéz sportág, és óriási kitartás és akaraterő kell ahhoz, hogy valaki ezt csinálja – és még több ahhoz, hogy érvényesülni is tudjon benne. 

Attiláról sokan példát vehetnek. Hosszú távú tervei között szerepel a 2016-os olimpiára való kvalifikáció a felnőtt korosztályban. Reméljük, sikerül elérnie a céljait.

Slinya
(fotók: Bögös Csenge) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése